Screenshot van de Gods Unchained website

Gods Unchained - Complete uitleg over deze blockchain game

Wat is Gods Unchained? Het is een NFT cards game en één van de eerst ontwikkelde blockchain spelen. Maar wat houdt dat precies in voor jou als gamer en/of cryptofanaat? Een vraag om dit te verduidelijken: Hoe begint jouw werkdag? Begint het met een kop koffie of versla je eerst een paar bloeddorstige godenkinderen? Die van mij begint met de druk op het koffiezetapparaat en een blik op wat er weer gebeurd is in de cryptowereld, terwijl ik lag te slapen.

En hoewel bij tijd en wijle ook dit een spannende opening van de dag kan zijn, zijn er mensen waarbij de werkdag een stukje avontuurlijker begint. Zij maken zich op voor een strijd in de mytische wereld, waarbij al je tactisch talent moet gebruiken om te overwinnen. 

Gods Unchained is een NFT strategy card game waarmee je echt waarde in de fysieke wereld kunt winnen en waardoor goden verslaan echt wat kan opleveren. Hoe dit precies mogelijk is, gaan we nu bekijken. Dus maak je klaar om de arena te betreden om uit te vinden wat Gods Unchained is!

Bekijk snel

Bekijk hier de trailer om alvast de sfeer van het spel even te proeven:

Wat is Gods Unchained? Het verhaal & het spel

Het verhaal achter Gods Unchained is al zo oud als de weg naar Rome. Of eigenlijk ouder, want de goden die de strijd in Gods Unchained aangaan, vinden hun oorspong in de Griekse, Egyptische en Scandinavische mythologie. En strijd is natuurlijk een element wat in bijna elk verhaal een rol speelt. In Gods Unchained ben jij degene die het spel kan bepalen. Jij kiest de goddelijke strijder en zijn of haar wapens om de kaarten van je tegenstander te overtroeven.

Elke strijder heeft zijn of haar eigen verhaal. Bijvoorbeeld Lysander, heerser van het licht of de charmante Orfeo, meester van de deceptie. Hoewel deze verhalen eigenlijk decoratie van het spel zijn, maken dit én de goed uitgevoerde artwork en graphics dat het spel echt tot leven komt.

Image
godsunchained.com
godsunchained.com

Hoe begin je met Gods Unchained? Een account aanmaken

Om te beginnen moet je een account aanmaken en dit gaat vrij simpel. Op de GU site klik je op "Sign In." Je vult dan je mailadres in en stelt een wachtwoord in. Daarna kun je dan de game launcher downloaden en je krijgt dan ook de "Welcome Set," een soort starterspakket, met kaarten. Om te beginnen hoef je dus niets te betalen en je kunt meteen starten met het verzamelen van kaarten. Vooralsnog is het spel alleen geschikt om op computers te spelen.

Want deze speelkaarten kunnen bij genoeg winst omgezet worden naar NFT kaarten, met een echte waarde in cryptocurrency. Wil je kaarten gaan kopen of verkopen, dan heb je een crypto wallet nodig. MetaMask is hier handig voor omdat deze voor Ethereum (ETH) gemaakt is. Met ETH kun je kaarten op NFT platforms kopen. 

Hoe koop je collectible cards?

Wil je kaarten kopen te verzamelen of te verhandelen? Dit kan via Immutable X. Sinds april 2021 verloopt de verkoop via deze layer 2 chain die gebouwd is op het Ethereum netwerk. Een layer 2 blockchain zorgt voor toepassingen zoals het creëren van NFTs en problemen, zoals hoge kosten of een geringe mogelijkheid om meerdere transacties binnen een korte tijd te maken, oplossen.

Immutable X is ontwikkeld door de bedenkers van Gods Unchained en is een platform waarop NFTs ontwikkeld en verhandeld kunnen worden. Dit platform heeft als grote voordeel de lage gasfees. Dit zijn de kosten om van een blockchain gebruik te maken en om ervoor te zorgen dat de transactiesnelheid, als er veel transacties tegelijk plaatsvinden, op peil blijft. 

Via de GU site kom je op de Immutable X marktplaats als je op "Buy & Sell" drukt. Om kaarten te kunnen kopen moet je een Ethereum wallet aansluiten, Metamask is hier het handigst voor. Zorg dat je voldoende ETH hebt om de kaarten aan te schaffen. Ethereum kun je op alle bekende crypto exchanges zoals Binance of het Nederlandse Bitvavo aanschaffen. 

Wil je kaartenpakketten kopen om te spelen, dan kan dit op de GU site. De losse kaarten kunnen gemint, waardoor ze omgezet worden in NFT kaarten met waarde, of verhandeld worden via Immutable X.

Image
trading cards op imuttable x
market.x.immutablex.com

De spelregels

Het doel van het spel is om als strijder voor je god of godin overeind te blijven en je tegenstander uit te schakelen. Je goddelijke tegenstander is uitgeschakeld als de toestand van de "Health," de gezondheid, op 0 staat. Je hebt dan geen krachten meer om aan te vallen. De krachtmeting tussen de goden komt tot stand door het tactisch inzetten van je kaarten en combinaties hiervan. Hierin heeft het overeenkomsten met andere strategy card games zoals Hearthstone.

Op elke kaart staan een aantal eigenschappen die belangrijk zijn voor het spel. Dit zijn:

  • De hoeveelheid mana edelstenen die nodig is om de kaart te activeren
  • De aanvalskracht van de kaart
  • De health of gezondheid van de kaart
  • Speciale eigenschappen staan beschreven in het midden van de kaart. Bijvoorbeeld de Beast Speaker geeft de mogelijkheid om als je een wild creature hebt 3 mana aan te vullen. 
Image
card Beast Speaker
market.x.immutablex.com

De verschillende kaarttypes die je kunt gebruiken om de God/Godin in de arena te ondersteunen zijn:

  • Relics - Relikwieën, dit zijn voorwerpen die van een god zijn geweest en daardoor bepaalde krachten bezitten die je kunt gebruiken in het spel
  • Creatures - Dit zijn fysieke vormen van bepaalde krachten of gezondheid. Je kunt deze kaarten inzetten, om een direct duel met de god die tegenover je staat, aan te gaan. De figuren hebben tot de verbeelding sprekende namen zoals Blessed Jackolope, Dryder Sailweaver en Expectant Chicken.
  • Spells - Spreuken waarmee je het spel op magische wijze kunt beïnvloeden.
  • God powers - Dit zijn 4 unieke eigenschappen die elke god heeft. Deze kun je inzetten op belangrijke momenten. Het inzetten kost een bepaalde hoeveelheid aan mana edelstenen.

Belangerijke begrippen die je in het spel tegenkomt

Mana is de waarde in edelstenen die je krijgt als je het spel speelt. Hiervan kun je ook middelen bekostigen die je nodig hebt tijdens het spel om te winnen. Kaarten die meer mana kosten, zijn ook waardevoller in het spel.

Aan de rechterkant van je speelbord zie je het manawheel, hier staat hoeveel mana edelstenen je hebt. 

De Void is de plaats waar uitgeschakelde kaarten terechtkomen en waarvan je dus met alles wat je kunt proberen dat ze daar niet terechtkomen. Het is een soort dodenrijk van de kaarten. Maar er zijn goden die met degenen in het dodenrijk kunnen communiceren en zelfs kaarten kunnen terugbrengen.

Daarnaast kun je ervoor zorgen dat de goden je gunstig gezind zijn tijdens het spel, want tijdens de duur van het spel bouw je namelijk Favors op. Dit kun je gebruiken om het geluk in het spel jouw kant op te draaien. Tip: Wees er zuinig mee, maar zorg dat je deze gunsten tijdens het spel gebruikt. Want je kunt geen Favors meenemen naar een volgend spel. 

Hoe speel je Gods Unchained?

Op de site van Gods Unchained kun je een uitleg vinden om stap voor stap met het spel te beginnen. In de FAQ vind je een stapsgewijze uitleg. Verder kun je op de social media kanalen en de blogs veel informatie vinden over hoe je dit spel slim kunt spelen.

 Je hebt verschillende modes om te spelen. De citadel, dit is de heraut van Gods Unchained wereld en raadgever, adviseert eerst in de solo mode te beginnen. Hierbij speel je tegen de computer. In de Constructed Mode speel je echt online tegen andere tegenstanders. In de Ranked Constructed Mode kun je prijzen winnen en Flux waarmee je kaarten kunt upgraden naar kaarten met echte crypto waarde. Je klikt op het type God waarmee je wilt starten. Nu kun je de stijl van je game board kiezen. 

Image
speelbord van GU
youtube.com

Daarna kun je beginnen met spelen. Tegen de computer kun je in alle rust de basis onder de knie te krijgen. Want er zijn veel verschillende technieken. Hier vind je meer over in de blogs op een Gods Unchained site. Je kunt het spel op verschillende manieren spelen. Je hebt ook daarnaast ook verschillende kaartreeksen. Hiermee zijn de mogelijkheden divers. Dit alles maakt dat het spel niet gauw uitgespeeld is. 

In basis werkt het spel zo: Je begint tegen de computer of je tegenstander met een deck van 30 kaarten. Speel je zelf, dan kies je eerst een god en daarbij een kracht. Deze kracht kan je maar een keer kiezen in het spel, maar wel bij elke beurt gebruiken. Voorwaarde is wel dat je genoeg Mana hebt om de kracht voor een beurt in te zetten. Dan volgt de mulligan fase of wisselfase, hier wissel je kaarten zodat je een strategie kunt uitzetten. 

Het spel wordt geopend als je de kaart van je keuze naar het speelveld sleept. De strijd duurt 9 rondes lang. De strijder van jouw keuze is nog in slaaptoestand en wordt pas actief na 1 beurt spelen. Je moet nu wachten op wat je tegenstander doet en op de mana die je per beurt krijgt, om je kaart actief te maken. Wanneer je de mana krijgt verandert gedurende het spel. In het begin krijg je bijvoorbeeld per beurt 1 mana later, per 2 beurten. 

Je kunt mana eerder krijgen door bepaalde truuks in te zetten. In de blogs op de site en in de communities op social media zoals Reddit vind je hier tips over.

Met jouw kaarten ga je de strijd aan met de kaarten van je tegenstander. De combinatie van eigenschappen maakt hoe effectief een aanval is. Is een kaart verslagen, dan verdwijnt de kaart naar de Void. Sommige kaarten kun je met tricks of andere kaarten terughalen, anderen moeten hiervoor eeuwig ronddolen… 

Wat is het verschil tussen een blockchain spel en andere online games?

Wat het spel onderscheidt van de "normale" online games is dat een blockchain spel gedecentraliseerd is. De tokens van Gods Unchained zijn op het Ethereum blockchain gebouwd en de assets, de kaarten kunnen als NFT gemint worden.

Een belangrijk verschil is dat je de kaarten ook echt bezit. Bij andere games ben je in het spel wel eigenaar van een figuur of attribuut, maar dit is alleen binnen de wereld van het spel. In een spel met blockchain technologie word jij de nieuwe eigenaar en blijf je ook echt de eigenaar, in welke wereld dan ook.

Mocht je op een dag stoppen met het spelen van de game, dan kun je jouw items verkopen. Want je kaarten kunnen ook echt waarde krijgen zoals fysieke verzamelkaarten. De speelkaarten kun je namelijk omzetten naar een non fungible token: een unieke token die een waarde heeft in cryptocurrency.

Verder werkt het decentrale principe ook door in de ontwikkeling van de game. Mensen vanuit de community kunnen bijdragen aan de aanpassingen in de game.

Hoe kun je inkomsten genereren uit Gods Unchained? Play to earn

Hoe kun je in dit spel waarde opbouwen en geld verdienen? In de eerste plaats hebben je kaarten een bepaalde waarde. Dit is verschillend aan de hand van de kracht die de kaarten hebben in het spel en de zeldzaamheid van de kaarten. Op deze manier kun je dus een waardevolle collectie opbouwen. Je kunt kaarten door te spelen verdienen en door slim te ruilen je collectie waardevoller maken. Je zou dus ook met alleen het verhandelen van de NFTs winsten kunnen maken. Je kunt op Immutable X  of OpenSea, een NFT handelsplatform, de kaarten verkopen.

Verder kun je meedoen aan tournaments en zo prijzen verdienen die ook een waarde hebben.  In principe kun je het spel gratis spelen en kaarten verdienen. Deze kaarten zijn zogenaamde Common Core Cards. Ze zijn dan nog niet gemint, oftewel omgezet in NFT kaarten met een waarde in de crypto currency Ethereum.

Als je wint in Ranked mode krijg je flux, dit is een crafting tool waarmee je Common Core kaarten kunt omzetten en minten. Deze kaarten hebben dan een waarde in Ethereum en kunnen ook doorverkocht worden. Op deze manier kun je aan het spelen van een game geld verdienen. Nu lopen deze bedragen nog niet in de miljoenen euro's, maar het feit dat je geld kunt verdienen waar je anders moet betalen maakt het P2E (Play 2 Earn) een bijzondere ontwikkeling. Speel je veel en aan de top van dit spel, dan kun je wekelijks van enkele tientallen tot honderdtallen aan dollars verdienen.

Image
GU NFT trading card op OpenSea
opensea.io

Oprichters en ontstaansgeschiedenis

Gods Unchained begon allemaal in 2018 met het idee van een groep developers in Sydney die levend op energydrankjes en donuts en voortgedreven door een tomeloze drive om de gamewereld te veranderen een nft trading game wilde ontwikkelen. De gebroeders James en Robbie Ferguson waren de harde kern in dit gezelschap. Verder werkten aan de ontwikkeling engineers die bij Google en Riot Games hadden gewerkt. Het idee was een game te ontwikkelen die spannend en leuk was om te spelen en waarin de kaarten echt in bezit zouden komen van de spelers. Grote inspiratiebron voor de game was Heartstone. De Ferguson broers wilden gamers dezelfde ervaring geven én het eigenaarschap over de kaarten. 

Gods Unchained is een project van Immutable X,  James en Rob Ferguson zijn tevens de CEO's van Immutable X. GU wordt verder ontwikkeld in samenwerking met Stepico Games en Fuel Games. 

Dat de kaarten ook een echte verhandelbare waarde hebben blijkt. In mei 2021 is er een handelsvolume van ruim 1000.000 USD bereikt in NFT cards. De prijzen voor de NFTs lopen aardig op, zo is de duurste kaart voor maar liefst 514.103,90 USD  verkocht in april 2021.

Het Trello account van Gods Unchained is de roadmap voor het GU project. Deze roadmap is een work in progress systeem, deze wordt dus nog regelmatig geüpdatet. In het gedeelte met de plannen voor 2021 vind je wat er voor komende jaren in planning staat. Hierbij staat onder andere een GU world tournament. Ook kun je op Trello als gamer of gamedeveloper zelf suggesties doen om het spel te verbeteren.

Gods Unchained was bij de release in 2019 al snel een van de populaire nieuwe blockchain games. De site heeft in 2021 maandelijks ruim 249 duizend bezoekers en dit aantal groeit met 65%. Een game als dit valt of staat bij een enthousiaste community van gamers die maken dat het spel echt tot leven komt. Zij zijn dan ook eigenlijk de "real army" van Gods Unchained. Hierom is GU ook actief op verschillende social media kanalen met name op kanalen die door gamers veel gebruikt worden. Discord heeft in 2021 ruim 27000 leden. Twitter heeft ruim 19.7 duizend volgers in 2021. Op Twitch zijn er 788 volgers, 1476  op Instagram, 2851 volgers op Facebook  en de GU Reddit groep heeft 6500 leden. Verder is er een God Unchained Youtube kanaal met vlogs en tutorials.

Ook in de echte wereld zijn de makers van het spel niet bang om een confrontatie uit de weg te gaan. Van een gamer uit Hong Kong werd het prijzengeld in beslag genomen tijdens een groot game toernooi in 2019. Hij werd uit het toernooi gezet nadat hij in een interview zijn steun uitsprak voor de protesten in Hong Kong tegen de Chinese regering. Vermoedelijk onder druk van China namen de organisatoren van het toernooi hierop het besluit de speler te diskwalificeren.

Immutable X boodt toen aan het prijzengeld te vergoeden. Dit wekte veel sympathie op van gamers en Gods Unchained kreeg met de actie meteen veel nieuwe spelers en verzamelaars. 

Kritiek

Het spel is mede door het idee van een gedecentraliseerde game, waarbij de speelkaarten echt bezit worden van de gamer, enthousiast ontvangen. Men is verder aardig te spreken over de graphics, de kaartenreeksen en spelmogelijkheden. Kritiek is echter dat qua spelbeleving het niet heel vernieuwend is en veel lijkt op bestaande games. Gods Unchained is dan wel weer vernieuwend als een van de eerste "play to earn" spellen. Het is dus niet alleen een beleving voor gamers, maar ook voor crypto geïnteresseerden.

Verder merk je in de discussies op social media dat er nog wel eens wat technische problemen zijn waar gebruikers tegenaan lopen. Het is een game die nog volop in ontwikkeling is en dus daarom ook mede door de kritiek en aanwijzingen vanuit de community steeds verder kan groeien.

Conclusie

Gods Unchained neemt je niet alleen mee de godenwereld in. Het laat als game wat zien wat de mogelijkheden zijn voor games in de blockchain technologie. Het spel is in ontwikkeling en het aantal spelers is groeiende. Om als professioneel blockchain gamer een maandsalaris bij elkaar te sprokkelen is wellicht nog een hele uitdaging naast goden verslaan, maar het laat wel zien wat voor een potentie het play to earn systeem heeft.

Ben jij een echte gamer en benieuwd naar de mogelijkheden van Gods Unchained en andere games? Of ben je al een ervaringsdeskundige? Wij horen in ieder geval graag van je bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep!

               


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.